Op koers voor groei: MainFirst overschrijdt de grens van 5 miljard euro

MainFirst Asset Management heeft de kaap van 5 miljard euro aan vermogen onder beheer overschreden. Met een duidelijke en strikte focus op haar kerncompetentie, actieve aandelenselectie, zet de multi-beleggingsboetiek haar groeikoers voort: behalve de voortdurende uitbreiding van zijn duurzaamheidsaanpak, wil MainFirst opportunistisch groeikansen benutten door zijn productaanbod en beleggingsteams uit te breiden.

Frankfurt, 22 juli 2021 – Het is de start van een nieuw groei-offensief: voor het eerst heeft MainFirst de grens van 5 miljard euro aan vermogen onder beheer overschreden. Bovendien is MainFirst voor het eerst de top tien van zijn peer group binnengedrongen in de asset manager ranglijst van Scope voor het tweede kwartaal van 2021 en staat het nu op de vierde plaats in de top ranking van kleine bedrijven. De notering weerspiegelt de sterke absolute en relatieve prestaties van het productaanbod en onderstreept eens te meer de kracht van de beleggingsteams en hun beleggingsstrategieën.

Ondanks de tegenwind van de Corona-crisis konden de fondsen van MainFirst een indrukwekkende prestatie neerzetten - elk aandelenfonds deed het aanzienlijk beter dan zijn benchmark in zijn gebied. "Tijdens de Corona-crisis beleefde actieve aandelenselectie een renaissance," meldt Patrick Vogel, hoofd Portfolio Management en lid van de Management Board bij MainFirst. "Hier konden we onze sterke punten als multi-beleggingsboetiek laten zien."

Onafhankelijkheid en actieve aandelenselectie zijn sleutel tot succes

Volgens Vogel is de omgeving die MainFirst haar portfoliomanagers biedt, de doorslaggevende factor voor succes. "Als multi-investment boutique bieden wij onze portfoliomanagementteams de mogelijkheid om consequent hun eigen beleggingsstrategieën en -filosofieën na te streven. Wie op lange termijn toegevoegde waarde wil genereren voor beleggers, moet zich niet laten leiden door de massa, maar zijn eigen weg volgen.

Daarom stemmen de fondsbeheerders van MainFirst hun portefeuilles niet af op benchmarks en hebben ze geen overkoepelende Chief Investment Officer die de manoeuvreerruimte inperkt. In plaats daarvan kunnen ze binnen de beleggingsrichtlijnen zelfstandig handelen."

MainFirst breidt productaanbod en fondsenteams uitOm verder te kunnen groeien, wil MainFirst zich nog meer richten op haar sterkste kant, actieve aandelenselectie, en deze overdragen naar andere gebieden. "We hebben onze expertise in veel markten en activaklassen al bewezen. In de toekomst willen we onze klanten ook buiten het kernuniversum toegevoegde waarde bieden", zegt Thomas Bernard, CEO van de Haron Groep, waartoe MainFirst behoort.

De uitbreiding van het productaanbod zal niet beperkt blijven tot de bewezen portefeuillebeheerteams. "We zijn geïnteresseerd in het toevoegen van meer karakters aan ons platform en het verder ontwikkelen daarvan", zegt Bernard. Hiermee wil MainFirst de volgende fase van haar groeikoers inluiden.