Fidelity: Opname Chinese A-aandelen in MSCI-index vooral voordelig voor consumentensector, IT en industrie

Begin juni worden ongeveer 230 Chinese A-aandelen opgenomen in de MSCI -index voor opkomende markten. Volgens Raymond Ma, portefeuillebeheerder bij Fidelity International, zullen daar vooral die sectoren van profiteren, die nu al baat hebben bij de structurele langetermijntrends in China. “Momenteel wordt de Chinese A-aandelenmarkt nog hoofdzakelijk gedomineerd door particuliere beleggers, die zich vaak laten drijven door kortstondige marktgeluiden en kuddegedrag”, zegt Ma. “De opname van A-aandelen in de MSCI -indexen daarentegen zal waarschijnlijk de participatie van buitenlandse institutionele beleggers vergroten" zo stelt Fidelity.

“Doorgaans zijn die institutionele beleggers meer gefocust op het vinden van winnaars op de lange termijn. Op de middellange tot lange termijn zal dit de markt voor A-aandelen helpen om geavanceerder te worden, de liquiditeit te verbeteren en deze in toenemende mate te laten leiden door fundamentals.”

“Na de MSCI -integratie ben ik daarom het meest positief over de consumentensectoren, informatietechnologie en industrie. Dankzij de toenemende consumptie en de ontwikkeling van de industrie in China zullen deze sectoren waarschijnlijk de komende drie tot vijf jaar een duurzame en solide groei opleveren. We verwachten dat ze op de middellange tot lange termijn beter zullen presteren" aldus het Amerikaanse beleggingsvehikel.