Large caps aan kop in de energiesector

We zien binnen de energiesector gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 15 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Fortum , Electricite de France SA en Orsted A/S. Relatief grote verliezen waren er voor PG&E , Edison International en National Grid .

Kerncijfers energiesector

aandeel

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral microcaps.

Megacaps energiesector laagste koers/winst-verhoudingen

aandeel

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 18 het meeste. De microcaps noteren op 7 maal de winst per aandeel. National Grid , Consolidated Edison en Dominion Energy zijn de aandelen in het megacapsegment met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere PG&E , Enel SpA en Endesa SA.

Megacaps energiesector hoogste dividendrendementen

aandeel

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 3,2 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Endesa SA, Enel SpA en Engie SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.