In de metaalsector meeste dividend bij de smallcaps

Binnen de metaalsector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 60 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere DMC Global, Warrior Met Coal en Griffin Mining. Relatief grote verliezen waren er voor Aqua Metals, Acacia Mining en Tubos Reunidos SA.

Kerncijfers metaalsector

fundamantele data

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. De microcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen metaalsector

fundamantele data

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 245 het meeste. De microcaps noteren op -5 maal de winst per aandeel. National Grid , Consolidated Edison en Dominion Energy zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Warrior Met Coal, Hi Crush Partners LP en ArcelorMittal SA.

Hoogste dividendrendementen metaalsector

fundamantele data

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,1 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere SunCoke Energy Partners LP, Hi Crush Partners LP en Polyus PAO.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.