Large caps de besten in automobielproducten/dienstensector

We zien binnen de automobielproducten/dienstensector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 11 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Stoneridge, Ab Dynamics en Spartan Motors. Relatief grote verliezen waren er voor Adomani, CDTi Advanced Materials en Autins.

Kerncijfers automobielproducten/dienstensector

aandelenanalyses

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen automobielproducten/dienstensector

aandelenanalyses

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 14 het meeste. De megacaps noteren op 7 maal de winst per aandeel. National Grid , Consolidated Edison en Dominion Energy zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Porsche Automobil Holding SE, American Axle & Manufacturing Holdings en Renault SA.

Hoogste dividendrendementen automobielproducten/dienstensector

aandelenanalyses

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,2 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Ford Motor Co, Daimler AG en Renault SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.