In de telecommunicatiesector meeste dividend bij de large caps

We zien binnen de telecommunicatiesector beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 14 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Intelsat SA, Vonage Holdings en 8x8. Relatief grote verliezen waren er voor Windstream Holdings, Gogo en Frontier Communications .

Kerncijfers telecommunicatiesector

aandelenanalyses

De smallcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen telecommunicatiesector

aandelenanalyses

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 40 het meeste. De megacaps noteren op 15 maal de winst per aandeel. Bigblu Broadband, Eckoh en Zegona Communications zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere VEON, Rostelekom PAO en Mobil'nye Telesistemy PAO.

Hoogste dividendrendementen telecommunicatiesector

aandelenanalyses

Het doorsnee dividendrendement is met circa 2,8 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Consolidated Communications Holdings, CenturyLink en VEON.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.