Large caps het duurste in de vastgoedsector

We zien binnen de vastgoedsector een gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 0,5 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Jones Lang LaSalle, CBRE Group en Life Storage. Relatief grote verliezen waren er voor Uniti, Realogy Holdings en DDR.

Kerncijfers vastgoedsector

fundamenteel onderzoek

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen vastgoedsector

fundamenteel onderzoek

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een diffuus beeld. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 42 het meeste. De microcaps noteren op 17 maal de winst per aandeel. SEGRO, British Land Company en Hammerson zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere New Residential Investment, AGNC Investment en Two Harbors Investment.

Hoogste dividendrendementen vastgoedsector

fundamenteel onderzoek

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 3,9 procent aantrekkelijk te noemen. Uniti, Two Harbors Investment en Annaly Capital Management bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.