In de olie- en gassector meeste dividend bij de large caps

Binnen de olie- en gassector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds augustus vorig jaar koerst de sector ruim 13 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere California Resources, Denbury Resources en CVR Refining LP. Relatief grote verliezen waren er voor Buckeye Partners LP, EQT Midstream Partners LP en RPC.

Kerncijfers olie- en gassector

financiele analyse

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen olie- en gassector

financiele analyse

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een diffuus beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 21 het meeste. De microcaps noteren op 0 maal de winst per aandeel. BP , Glencore en National Oilwell Varco zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Chesapeake Energy, Spectra Energy en Gulfport Energy.

Hoogste dividendrendementen olie- en gassector

financiele analyse

Het doorsnee dividendrendement is met circa 2,4 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Buckeye Partners LP, Energy Transfer Partners LP en CVR Refining LP.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.