In de industriële goederensector meeste dividend bij de megacaps

We zien binnen de industriële goederensector beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds augustus vorig jaar koerst de sector op ruim 9 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Axon Enterprise, Chart Industries en W W Grainger . Relatief grote verliezen waren er voor Colfax, Kion AG en AGCO.

Kerncijfers industriële goederensector

aandeel

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. De microcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen industriële goederensector

aandeel

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 131 het meeste. De smallcaps noteren op 19 maal de winst per aandeel. Rolls-Royce Holdings, Melrose Industries en Weir zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Ichor Holdings, Paccar en Allison Transmission Holdings.

Hoogste dividendrendementen industriële goederensector

aandeel

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,4 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere ABB , Paccar en Watsco.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.