In de gezondheidsproducten- en dienstensector meeste dividend bij de smallcaps

De gezondheidsproducten- en dienstensector liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds augustus vorig jaar koerst de sector ruim 9 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Tabula Rasa HealthCare, Abiomed en Tenet Healthcare . Relatief grote verliezen waren er voor Patterson Companies, Brookdale Senior Living en Owens & Minor.

Kerncijfers gezondheidsproducten- en dienstensector

koersgrafieken

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen gezondheidsproducten- en dienstensector

koersgrafieken

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 26 het meeste. De microcaps noteren op -1 maal de winst per aandeel. NMC Health, Smith & Nephew en Penumbra zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Owens & Minor, MEDNAX en Envision Healthcare.

Hoogste dividendrendementen gezondheidsproducten- en dienstensector

koersgrafieken

Het doorsnee dividendrendement is met circa 0,5 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Owens & Minor, Patterson Companies en Medtronic .

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.