In de halfgeleiders sector meeste dividend bij de large caps

We zien binnen de halfgeleiders sector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds augustus vorig jaar staat de sector op ruim 15 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere PVA TePla AG, Cree en Micron Technology . Relatief grote verliezen waren er voor Dialog Semiconductor , MACOM Technology Solutions Holdings en Impinj.

Kerncijfers halfgeleiders sector

fundamantele data

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen halfgeleiders sector

fundamantele data

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een uniform beeld. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 18 het meeste. De microcaps noteren op 14 maal de winst per aandeel. IQE, CML Microsystems en Cree zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Micron Technology , Dialog Semiconductor en Arrow Electronics.

Hoogste dividendrendementen halfgeleiders sector

fundamantele data

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,1 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere BE Semiconductor Industries NV, Siltronic AG en Broadcom .

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.