Large caps het duurste in de industriële goederensector

De industriële goederensector liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds augustus vorig jaar koerst de sector ruim 8 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Axon Enterprise, W W Grainger en MTU Aero Engines AG. Relatief grote verliezen waren er voor Colfax, Triumph en Duerr AG.

Kerncijfers industriële goederensector

aandelenanalyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen industriële goederensector

aandelenanalyse

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een uniform beeld. De large caps noteren met een koers/winst-verhouding van 22 het hoogste. De microcaps noteren op 19 maal de winst per aandeel. Rolls-Royce Holdings, Halma en Spirax-Sarco Engineering zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Ichor Holdings, Atkore International en Allison Transmission Holdings.

Hoogste dividendrendementen industriële goederensector

aandelenanalyse

Het doorsnee dividendrendement is met circa 1,4 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere ABB , Paccar en Watsco.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.