Large caps aan kop in de biotechnologiesector

De biotechnologiesector liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds augustus vorig jaar koerst de sector ruim 16 procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Madrigal Pharmaceuticals, Mirati Therapeutics en Uniqure NV. Relatief grote verliezen waren er voor TESARO, ACADIA Pharmaceuticals en Portola Pharmaceuticals.

Kerncijfers biotechnologiesector

beurskoers

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen biotechnologiesector

beurskoers

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 63 het meeste. De smallcaps noteren op -5 maal de winst per aandeel. Neurocrine Biosciences, Alkermes en Vanda Pharmaceuticals zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere United Therapeutics, Gilead Sciences en Syneos Health.

Hoogste dividendrendementen biotechnologiesector

beurskoers

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 0,2 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Regenxbio, Gilead Sciences en Lonza AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.