Megacaps aan kop in de bouw- en infrastructuursector

Binnen de bouw- en infrastructuursector zien we een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds augustus vorig jaar koerst de sector ruim 6 procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Bilby, Ashley House en Driver. Relatief grote verliezen waren er voor Duro Felguera SA, Redhall en BAM Groep NV.

Kerncijfers bouw- en infrastructuursector

financiele analyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen bouw- en infrastructuursector

financiele analyse

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 23 het meeste. De microcaps noteren op 14 maal de winst per aandeel. Redhall, Driver en Balfour Beatty zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Sacyr SA, Societe Marseillaise du Tunnel Prado Carenage SA en Salini Impregilo SpA.

Hoogste dividendrendementen bouw- en infrastructuursector

financiele analyse

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 2,8 procent hoog te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere USD Partners LP, Societe Marseillaise du Tunnel Prado Carenage SA en Duro Felguera SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.