In de supermarktsector meeste dividend bij de large caps

We zien binnen de supermarktsector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim 3 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Chefs' Warehouse, Supervalu en Dino Polska SA. Relatief grote verliezen waren er voor Crawshaw, GNC Holdings en Magnit PAO.

Kerncijfers supermarktsector

financiele analyse

De midcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen supermarktsector

financiele analyse

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een uniform beeld te zien. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 16 het meeste. De microcaps noteren op 9 maal de winst per aandeel. Majestic Wine, WM Morrison Supermarkets en Tesco zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere GNC Holdings, Distribuidora Internacional de Alimentacion SA en Rallye SA.

Hoogste dividendrendementen supermarktsector

financiele analyse

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 2,3 procent hoog te noemen. , Casino Guichard Perrachon SA en Rallye SA bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.