Midcaps het duurste in de olie- en gassector

We zien binnen de olie- en gassector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim 11 procent hoger. Bij de stijgers zien we onder andere Panoro Energy ASA, California Resources en Denbury Resources . Relatief grote verliezen waren er voor Parker Drilling Co, Pacific Drilling SA en Eco-Stim Energy Solutions.

Kerncijfers olie- en gassector

fundamenteel onderzoek

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen olie- en gassector

fundamantele data

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De midcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 20 het meeste. De microcaps noteren op -7 maal de winst per aandeel. , en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere FTS International, NIS ad Novi Sad en Jastrzebska Spolka Weglowa SA.

Hoogste dividendrendementen olie- en gassector

fundamenteel onderzoek

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 2,4 procent aantrekkelijk te noemen. Summit Midstream Partners LP, CSI Compressco LP en PermRock Royalty bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.