In de offshore diensten-/distributiesector betalende megacaps het meeste dividend

Binnen de offshore diensten-/distributiesector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Petroleum Geo Services ASA, Hunting en . Relatief grote verliezen waren er voor Pacific Drilling SA, Eco-Stim Energy Solutions en .

Kerncijfers offshore diensten-/distributiesector

historische koersen

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen offshore diensten-/distributiesector

aandeel

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een diffuus beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 20 het meeste. De microcaps noteren op -1 maal de winst per aandeel. Hunting , John Wood en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere FTS International, Emerge Energy Services LP en Transneft' PAO.

Hoogste dividendrendementen offshore diensten-/distributiesector

koersgrafieken

Het doorsnee dividendrendement is met circa 3,5 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Summit Midstream Partners LP, CSI Compressco LP en Ferrellgas Partners LP.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.