Midcaps aan kop in de supermarktsector

We zien binnen de supermarktsector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim 1 procent hoger. Bij de stijgers zien we onder andere Chefs' Warehouse, Dino Polska SA en Sprouts Farmers Market. Relatief grote verliezen waren er voor Magnit PAO, Distribuidora Internacional de Alimentacion SA en GNC Holdings.

Kerncijfers supermarktsector

fundamantele data

De midcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen supermarktsector

historische koersen

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 24 het meeste. De smallcaps noteren op 13 maal de winst per aandeel. Majestic Wine, WM Morrison Supermarkets en Tesco zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Distribuidora Internacional de Alimentacion SA, GNC Holdings en United Natural Foods.

Hoogste dividendrendementen supermarktsector

aandeel

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 2 procent hoog te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere Rallye SA, Casino Guichard Perrachon SA en Distribuidora Internacional de Alimentacion SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.