Megacaps aan kop in de halfgeleiders sector

We zien binnen de halfgeleiders sector beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf oktober vorig jaar koerst de sector op ruim 5 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Advanced Micro Devices , PVA TePla AG en Integrated Device Technology. Relatief grote verliezen waren er voor Ultra Clean Holdings, Amtech Systems en MACOM Technology Solutions Holdings.

Kerncijfers halfgeleiders sector

aandelenanalyses

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen halfgeleiders sector

fundamantele data

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 16 het meeste. De microcaps noteren op 7 maal de winst per aandeel. IQE, CML Microsystems en Nordic Semiconductor ASA zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Micron Technology , MoSys en Xperi.

Hoogste dividendrendementen halfgeleiders sector

koersgrafieken

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,2 procent gematigd te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Rudolph Technologies, BE Semiconductor Industries NV en Siltronic AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.