In de metaalsector meeste dividend bij de large caps

We zien binnen de metaalsector gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds oktober vorig jaar koerst de sector ruim 2 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Iskenderun Demir ve Celik AS, EVRAZ en Cleveland-Cliffs. Relatief grote verliezen waren er voor Firestone Diamonds, Nyrstar NV en United Company RUSAL.

Kerncijfers metaalsector

fundamenteel onderzoek

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen metaalsector

historische koersen

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een divers beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 234 het meeste. De microcaps noteren op -14 maal de winst per aandeel. Tharisa, Hochschild Mining en Randgold Resources zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Jastrzebska Spolka Weglowa SA, Koza Anadolu Metal Madencilik Isletmeleri AS en Caledonia Miningoration.

Hoogste dividendrendementen metaalsector

aandelenanalyse

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1,2 procent beperkt te noemen. Iskenderun Demir ve Celik AS, SunCoke Energy Partners LP en Eregli Demir ve Celik Fabrikalari TAS bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.