In de softwaresector meeste dividend bij de smallcaps

We zien binnen de softwaresector beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf oktober vorig jaar koerst de sector op ruim 15 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Sopheon, Zoo Digital en Square. Relatief grote verliezen waren er voor Fyber NV, eve Sleep en Visiativ SA.

Kerncijfers softwaresector

aandeel

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen softwaresector

historische koersen

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een diffuus beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 39 het meeste. De smallcaps noteren op 21 maal de winst per aandeel. Mastercard , Aspen Technology en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Keyware Technologies NV, Prodware SA en CLIQ Digital AG.

Hoogste dividendrendementen softwaresector

historische koersen

Het doorsnee dividendrendement is met circa 0,6 procent gematigd te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Netgem SA, CENIT AG en IBM .

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.