In de voedingssector meeste dividend bij de megacaps

We zien binnen de voedingssector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds november vorig jaar koerst de sector ruim 3 procent lager. Bij de stijgers zien we onder andere Freshpet, SalMar ASA en Scottish Salmon Company. Relatief grote verliezen waren er voor Aryzta AG, DekelOil Public en Kko International SA.

Kerncijfers voedingssector

aandelenanalyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen voedingssector

beurskoers

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 26 het meeste. De smallcaps noteren op 18 maal de winst per aandeel. Hotel Chocolat, Anpario en Hilton Food zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere ASTARTA Holding NV, Agrogeneration SA en MHP SE.

Hoogste dividendrendementen voedingssector

koersgrafieken

Het doorsnee dividendrendement is met circa 1,8 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere B&G Foods, Apetit en MHP SE.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.