Megacaps het meest gewild in automobielproducten/dienstensector

We zien binnen de automobielproducten/dienstensector gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds november vorig jaar koerst de sector ruim 21 procent verlies. Bij de winnaars zien we onder andere Ab Dynamics, Fox Factory Holding en EDAG Engineering AG. Relatief grote verliezen waren er voor Horizon Global, Autins en Adient.

Kerncijfers automobielproducten/dienstensector

historische koersen

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. De microcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen automobielproducten/dienstensector

aandelenanalyses

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 12 het meeste. De midcaps noteren op 6 maal de winst per aandeel. Ab Dynamics, Autins en TI Fluid Systems zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Garrett Motion, American Axle & Manufacturing Holdings en Adient.

Hoogste dividendrendementen automobielproducten/dienstensector

fundamantele data

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 3 procent aantrekkelijk te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Sanok Rubber Company SA, Unique Fabricating en Tofas Turk Otomobil Fabrikasi AS.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.