In de olie- en gassector de smallcaps aan kop qua dividend

We zien binnen de olie- en gassector beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf november vorig jaar koerst de sector op ruim 2 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Serica Energy, Panoro Energy ASA en Maha Energy AB. Relatief grote verliezen waren er voor Chariot Oil and Gas, Sanchez Energy en Berkeley Group Energia.

Kerncijfers olie- en gassector

koersdata

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen olie- en gassector

beurskoers

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een divers beeld. De megacaps noteren met een koers/winst-verhouding van 16 het hoogste. De microcaps noteren op -3 maal de winst per aandeel. Antero Midstream GP LP, Cheniere Energy en EnLink Midstream Partners LP zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere NIS ad Novi Sad, Chesapeake Energy en Emerge Energy Services LP.

Hoogste dividendrendementen olie- en gassector

financiele analyse

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 2,8 procent hoog te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere PermRock Royalty, Sprague Resources LP en USD Partners LP.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.