In de metaalsector meeste dividend bij de large caps

Binnen de metaalsector zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds november vorig jaar koerst de sector ruim 2 procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere EVRAZ, Koza Altin Isletmeleri AS en Cleveland-Cliffs. Relatief grote verliezen waren er voor Firestone Diamonds, Nyrstar NV en Tubos Reunidos SA.

Kerncijfers metaalsector

aandeel

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen metaalsector

historische koersen

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 399 het meeste. De microcaps noteren op 1 maal de winst per aandeel. , en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere ArcelorMittal SA, Koza Anadolu Metal Madencilik Isletmeleri AS en Caledonia Miningoration.

Hoogste dividendrendementen metaalsector

koersgrafieken

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 1,4 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere SunCoke Energy Partners LP, Eregli Demir ve Celik Fabrikalari TAS en AK Alrosa PAO.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.