In de chemiesector de smallcaps aan kop qua dividend

We zien binnen de chemiesector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds november vorig jaar staat de sector op ruim 11 procent verlies. Bij de winnaars zien we onder andere aXichem AB (publ), Mosaic Company en Soda Sanayii AS. Relatief grote verliezen waren er voor Magnegas Applied Technology Solutions, Haydale Graphene Industries en Venator Materials.

Kerncijfers chemiesector

historische koersen

De afgelopen tijd zien we vooral bij de midcaps behoorlijk positieve rendementen. De microcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen chemiesector

historische koersen

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een verspreid beeld te zien. De midcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 22 het meeste. De microcaps noteren op -4 maal de winst per aandeel. Zotefoams, Treatt en Croda International zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Venator Materials, Valhi en Elkem ASA.

Hoogste dividendrendementen chemiesector

aandelenanalyses

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 2,1 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Cinkarna Celje dd, Advanced Emissions Solutions en Ciech SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.