Microcaps het duurste in de luchtvaartsector

De luchtvaartsector liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds november vorig jaar koerst de sector ruim 19 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere United Continental Holdings, Turk Hava Yollari AO en Spirit Airlines. Relatief grote verliezen waren er voor Flybe, Gama Aviation en Finnair.

Kerncijfers luchtvaartsector

fundamenteel onderzoek

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen luchtvaartsector

koersdata

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een verspreid beeld te zien. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 252 het meeste. De smallcaps noteren op 8 maal de winst per aandeel. Wizz Air Holdings, Air Partner en Easyjet zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Deutsche Lufthansa AG, Enter Air SA en Turk Hava Yollari AO.

Hoogste dividendrendementen luchtvaartsector

historische koersen

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1,5 procent beperkt te noemen. Aegean Airlines SA, Aeroflot-Rossiyskiye Avialinii PAO en Enter Air SA bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.