Large caps de besten in offshore diensten-/distributiesector

We zien binnen de offshore diensten-/distributiesector beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf november vorig jaar koerst de sector op ruim 16 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Prosafe SE, Petroleum Geo Services ASA en Hunter ASA. Relatief grote verliezen waren er voor Velocys, Weatherford International en Bristow.

Kerncijfers offshore diensten-/distributiesector

fundamantele data

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen offshore diensten-/distributiesector

aandelenanalyse

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een diffuus beeld. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 18 het meeste. De microcaps noteren op -3 maal de winst per aandeel. Tekmar, Enteq Upstream en Hunting zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere FTS International, Smart Sand en Mammoth Energy Services.

Hoogste dividendrendementen offshore diensten-/distributiesector

fundamenteel onderzoek

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,6 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Cypress Energy Partners LP, Archrock en Schlumberger .

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.