In de energiesector meeste dividend bij de smallcaps

We zien binnen de energiesector gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds december vorig jaar koerst de sector ruim 3 procent verlies. Bij de winnaars zien we onder andere Solaria Energia y Medio Ambiente SA, Verbund en Polenergia SA. Relatief grote verliezen waren er voor Yu, Ferrellgas Partners LP en Ebioss Energy ED.

Kerncijfers energiesector

aandelenanalyses

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. De microcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen energiesector

koersgrafieken

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een uniform beeld te zien. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 19 het meeste. De microcaps noteren op 11 maal de winst per aandeel. Vistra Energy, Neoen SA en TerraForm Power zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Rossiyskiye Seti PAO, MRSK Tsentra PAO en TGK-1 PAO.

Hoogste dividendrendementen energiesector

financiele analyse

Het doorsnee dividendrendement is met circa 3.3 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere MRSK Tsentra i Privolzh'ya PAO, Zespol Elektrowni Patnow Adamow Konin SA en Enel Rossiya PAO.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.