Smallcaps de outperformers in verzekeraarssector

Binnen de verzekeraarssector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds december vorig jaar koerst de sector ruim procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere Universal Insurance Holdings, Health Insurance Innovations en . Relatief grote verliezen waren er voor Votum SA, Atlas Financial Holdings en .

Kerncijfers verzekeraarssector

fundamenteel onderzoek

De smallcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen verzekeraarssector

aandelenanalyses

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een uniform beeld. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 16 het meeste. De large caps noteren op 10 maal de winst per aandeel. Beazley, Jardine Lloyd Thompson Group en Phoenix Solar Holdings zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Ambac Financial, Genworth Financial en Europejskie Centrum Odszkodowan SA.

Hoogste dividendrendementen verzekeraarssector

aandeel

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,9 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere AK Sigorta AS, Zavarovalnica Triglav dd en Sjova-Almennar tryggingar hf.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.