Microcaps kosten het meeste in de bouwmaterialensector

We zien binnen de bouwmaterialensector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds december vorig jaar koerst de sector ruim 27 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Marshalls, 0 en 0. Relatief grote verliezen waren er voor Low & Bonar, CEMEX Latam Holdings SA en Forterra.

Kerncijfers bouwmaterialensector

fundamenteel onderzoek

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. De smallcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen bouwmaterialensector

financiele analyse

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een gemixt beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 661 het meeste. De smallcaps noteren op 9 maal de winst per aandeel. CEMEX Latam Holdings SA, Marshalls en Breedon zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Cimsa Cimento Sanayi ve Ticaret AS, Akcansa Cimento Sanayi ve Ticaret AS en H+H International A/S.

Hoogste dividendrendementen bouwmaterialensector

aandelenanalyses

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 2 procent hoog te noemen. Aandelen die nu relatief hoge dividenden betalen zijn onder andere Akcansa Cimento Sanayi ve Ticaret AS, Imerys SA en Sto SE & Co KgaA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.