Microcaps aan de prijs in de softwaresector

We zien binnen de softwaresector beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf januari vorig jaar koerst de sector op ruim 1 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere 3Pea International, Twilio en Earthport. Relatief grote verliezen waren er voor MoneyGram International, Naga AG en Sandpiper Digital Payments AG.

Kerncijfers softwaresector

historische koersen

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen softwaresector

aandelenanalyses

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 33 het meeste. De smallcaps noteren op 21 maal de winst per aandeel. VMware, Siili Solutions en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere MoneyGram International, Sygnity SA en Avaya Holdings.

Hoogste dividendrendementen softwaresector

aandelenanalyse

Het doorsnee dividendrendement is met circa 0,7 procent gematigd te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Netgem SA, Livechat Software AG SA en Webstep ASA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.