Megacaps het meeste gekocht in farmaciesector

De farmaciesector liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim 17 procent in de min. Bij de outperformers zien we onder andere ProQR Therapeutics NV, Amarinoration en BioArctic AB. Relatief grote verliezen waren er voor Faron Pharmaceuticals Oy, ImmuPharma en Genomic Vision SA.

Kerncijfers farmaciesector

fundamantele data

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen farmaciesector

beurskoers

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een divers beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 24 het meeste. De smallcaps noteren op -6 maal de winst per aandeel. Benchmark Holdings, Oxford BioMedica en Abcam zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Mallinckrodt, Endo International en Lannett Company.

Hoogste dividendrendementen farmaciesector

aandelenanalyses

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 0,6 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Biotoscana Investments SA, Orion en AbbVie.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.