Large caps kosten het meeste in de transport & logistieksector

Binnen de transport & logistieksector zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim 17 procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere Celebi Hava Servisi AS, American Shipping Company ASA en Xpediator. Relatief grote verliezen waren er voor Navios Maritime Holdings, Mercantile Investment Trust Ports & Logistics en YRC Worldwide.

Kerncijfers transport & logistieksector

financiele analyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen transport & logistieksector

beurskoers

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 19 het meeste. De microcaps noteren op 10 maal de winst per aandeel. Waberer's International Nyrt, James Fisher and Sons en Clarkson zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Mesa Air, Turk Hava Yollari AO en Deutsche Lufthansa AG.

Hoogste dividendrendementen transport & logistieksector

aandelenanalyse

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1,9 procent hoog te noemen. Tallink Grupp AS, Societe Marseillaise du Tunnel Prado Carenage SA en Stalexport Autostrady SA bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.