Smallcaps het duurste in de halfgeleiders sector

We zien binnen de halfgeleiders sector gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim 25 procent verlies. Bij de winnaars zien we onder andere Advanced Micro Devices, Nanoco en Integrated Device Technology. Relatief grote verliezen waren er voor Frontier Communications Smart Technologies, Ams AG en Meyer Burger Technology AG.

Kerncijfers halfgeleiders sector

fundamantele data

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen halfgeleiders sector

koersgrafieken

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een diffuus beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 19 het meeste. De microcaps noteren op 0 maal de winst per aandeel. CML Microsystems, Aquantia en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Micron Technology, Ichor Holdings en Siltronic AG.

Hoogste dividendrendementen halfgeleiders sector

fundamenteel onderzoek

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1,3 procent beperkt te noemen. BE Semiconductor Industries NV, Siltronic AG en Qualcomm bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.