Large caps aan de prijs in de transport & logistieksector

We zien binnen de transport & logistieksector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds februari vorig jaar staat de sector op ruim 14 procent verlies. Bij de winnaars zien we onder andere Celebi Hava Servisi AS, Spirit Airlines en American Shipping Company ASA. Relatief grote verliezen waren er voor Navios Maritime Holdings, Gama Aviation en YRC Worldwide.

Kerncijfers transport & logistieksector

fundamenteel onderzoek

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen transport & logistieksector

koersdata

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 18 het meeste. De microcaps noteren op 11 maal de winst per aandeel. James Fisher and Sons, en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Mesa Air, Turk Hava Yollari AO en Enter Air SA.

Hoogste dividendrendementen transport & logistieksector

koersdata

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1,8 procent aantrekkelijk te noemen. Tallink Grupp AS, Societe Marseillaise du Tunnel Prado Carenage SA en PostNL NV bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.