Megacaps aan kop in de hardwaresector

We zien binnen de hardwaresector een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds februari vorig jaar koerst de sector ruim 0 procent lager. Bij de stijgers zien we onder andere XTPL SA, Eurotech SpA en Smart Eye AB (publ). Relatief grote verliezen waren er voor PA Power Automation AG, Kerlink SA en Thin Film Electronics ASA.

Kerncijfers hardwaresector

koersdata

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen hardwaresector

koersgrafieken

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 23 het meeste. De midcaps noteren op 16 maal de winst per aandeel. ADTRAN, en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Paragon Id SA, AB SA en KEMET.

Hoogste dividendrendementen hardwaresector

financiele analyse

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,6 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere HF Company Company SA, Neopost SA en Seagate Technology.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.