Smallcaps het duurste in de bankensector

Binnen de bankensector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds februari vorig jaar koerst de sector ruim procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere Impax Asset Management, HopFed Bancorp en . Relatief grote verliezen waren er voor GAM Holding AG, MPC Muenchmeyer Petersen Capital AG en .

Kerncijfers bankensector

fundamenteel onderzoek

De afgelopen tijd zien we vooral bij de smallcaps behoorlijk positieve rendementen. De midcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen bankensector

aandelenanalyses

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een uniform beeld. De smallcaps noteren met een koers/winst-verhouding van 12 het hoogste. De large caps noteren op 10 maal de winst per aandeel. JPMorgan Chase & Co, Van Lanschot Kempen NV en Open Bank zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Bank Sankt-Peterburg PAO, Turkiye Halk Bankasi AS en Bank VTB PAO.

Hoogste dividendrendementen bankensector

koersdata

Het doorsnee dividendrendement is met circa 3.7 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Medley Management, Garrison Capital en FS KKR Capital.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.