Megacaps aan de prijs in de vastgoedsector

Binnen de vastgoedsector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds februari vorig jaar koerst de sector ruim procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Fastator AB (publ), Samhallsbyggnadsbolaget I Norden AB en . Relatief grote verliezen waren er voor Purplebricks, CBL & Associates Properties en .

Kerncijfers vastgoedsector

beurskoers

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen vastgoedsector

fundamenteel onderzoek

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een diffuus beeld. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 48 het meeste. De smallcaps noteren op 19 maal de winst per aandeel. Summit Hotel Properties, Entra ASA en Cofinimmo SA zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Emlak Konut Gayrimenkul Yatirim Ortakligi AS, Magnolia Bostad AB en Corestate Capital Holding SA.

Hoogste dividendrendementen vastgoedsector

aandelenanalyses

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 4,4 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Orchid Island Capital, CBL & Associates Properties en Two Harbors Investment.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.