Large caps aan kop in de industriële goederensector

De industriële goederensector liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds maart vorig jaar koerst de sector ruim 3 procent in de plus. Bij de outperformers zien we onder andere Innovative Industrial Properties, Fastator AB (publ) en Samhallsbyggnadsbolaget I Norden AB. Relatief grote verliezen waren er voor Countrywide, Purplebricks en CBL & Associates Properties.

Kerncijfers industriële goederensector

aandeel

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. De microcaps deden het de afgelopen tijd relatief minder.

Laagste koers/winst-verhoudingen industriële goederensector

beurskoers

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een gemixt beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De midcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 31 het meeste. De microcaps noteren op 18 maal de winst per aandeel. Re/Max Holdings, Entra ASA en Grivalia Properties REIC zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Emlak Konut Gayrimenkul Yatirim Ortakligi AS, Magnolia Bostad AB en Corestate Capital Holding SA.

Hoogste dividendrendementen industriële goederensector

financiele analyse

Het doorsnee dividendrendement is met circa 3,5 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere CBL & Associates Properties, Orchid Island Capital en Two Harbors Investment.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.