In de automobielproducten/dienstensector de megacaps aan kop qua dividend

Binnen de automobielproducten/dienstensector zien we een een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds maart vorig jaar koerst de sector ruim 8 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Ab Dynamics, Fox Factory Holding en Stoneridge. Relatief grote verliezen waren er voor Autins, Adient en Horizon Global.

Kerncijfers automobielproducten/dienstensector

koersgrafieken

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen automobielproducten/dienstensector

aandelenanalyses

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een verspreid beeld te zien. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 27 het meeste. De microcaps noteren op 11 maal de winst per aandeel. Ab Dynamics, Autins en TI Fluid Systems zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Garrett Motion, Tenneco en American Axle & Manufacturing Holdings.

Hoogste dividendrendementen automobielproducten/dienstensector

aandelenanalyses

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 2,9 procent hoog te noemen. Unique Fabricating, Schaeffler AG en AC SA bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.