Voor megacaps het meeste betaald in de energiesector

Binnen de energiebedrijven zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim 27 procent in de min. Bij de winnaars zien we onder andere DMC Global, Saipem SpA en Cactus. Relatief grote verliezen waren er voor Pacific Drilling SA, Bristow en Dolphin Drilling ASA.

Kerncijfers energiebedrijven

fundamantele data

De midcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen energiebedrijven

koersdata

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een diffuus beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 24 het meeste. De microcaps noteren op 9 maal de winst per aandeel. Tekmar, Hunting en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Dof Installer ASA, McDermott International en Smart Sand.

Hoogste dividendrendementen energiebedrijven

financiele analyse

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,9 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere USA Compression Partners LP, Kvaerner ASA en Archrock.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.