Midcaps aan kop in energiesector

De energiebedrijven liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim 36 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere DMC Global, Cactus en Spectrum ASA. Relatief grote verliezen waren er voor Pacific Drilling SA, Bristow en Dolphin Drilling ASA.

Kerncijfers energiebedrijven

fundamenteel onderzoek

De midcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen energiebedrijven

financiele analyse

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een verspreid beeld. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 23 het meeste. De midcaps noteren op -219 maal de winst per aandeel. Tekmar, Dril-Quip en Hunting zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Dof Installer ASA, McDermott International en Smart Sand.

Hoogste dividendrendementen energiebedrijven

aandelenanalyse

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,2 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere USA Compression Partners LP, Kvaerner ASA en Archrock.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.