In de metaalsector de large caps aan kop qua dividend

We zien binnen de metaal een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim 13 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Alacer Gold, United Company RUSAL en Ariana Resources. Relatief grote verliezen waren er voor Nyrstar NV, Ferroglobe en Kore Potash.

Kerncijfers metaal

historische koersen

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral midcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen metaal

aandelenanalyses

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een divers beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 673 het meeste. De smallcaps noteren op 10 maal de winst per aandeel. Tharisa, Ariana Resources en Duke Royalty zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Konsorcjum Stali SA, Auriant Mining AB en En+.

Hoogste dividendrendementen metaal

financiele analyse

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,9 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Eregli Demir ve Celik Fabrikalari TAS, AK Alrosa PAO en Iskenderun Demir ve Celik AS.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.