In de supermarktsector meeste dividend bij de large caps

We zien binnen de supermarkten gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim 5 procent verlies. Bij de winnaars zien we onder andere Etablissementen Franz Colruyt NV, ICA Gruppen AB en Smart & Final Stores. Relatief grote verliezen waren er voor Distribuidora Internacional de Alimentacion SA, United Natural Foods en McColl's Retail.

Kerncijfers supermarkten

historische koersen

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen supermarkten

aandelenanalyses

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een uniform beeld. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 21 het meeste. De smallcaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. Majestic Wine, Cake Box Holdings en WM Morrison Supermarkets zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere United Natural Foods, Eurocash SA en Walgreens Boots Alliance.

Hoogste dividendrendementen supermarkten

koersgrafieken

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 2,6 procent hoog te noemen. Eurocash SA, Casino Guichard Perrachon SA en Tallinna Kaubamaja Grupp AS bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.