Megacaps aan kop in kabel en telecomsector

We zien binnen de kabel- en telecombedrijven een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds mei vorig jaar koerst de sector ruim 7 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Cable ONE, Liberty Broadband en Charter Communications. Relatief grote verliezen waren er voor Tele Columbus AG, Sirius XM Radio Holdings en Liberty Global.

Kerncijfers kabel- en telecombedrijven

fundamenteel onderzoek

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen kabel- en telecombedrijven

koersgrafieken

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 19 het meeste. De smallcaps noteren op 9 maal de winst per aandeel. Liberty Broadband, Charter Communications en Altice USA zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere MSG Networks, WideOpenWest en GCI Liberty.

Hoogste dividendrendementen kabel- en telecombedrijven

aandelenanalyse

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1,4 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Eutelsat Communications SA, NOS SGPS SA en SES SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.