Midcaps het duurste in de bankensector

We zien binnen de banken gematigde spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juni vorig jaar koerst de sector ruim 12 procent verlies. Bij de winnaars zien we onder andere Federal National Mortgage Association, Murphy & Spitz Green Capital AG en NMI Holdings. Relatief grote verliezen waren er voor Metro Bank, Banca Carige SpA Cassa di Risparmio di Genova e Imperia en GAM Holding AG.

Kerncijfers banken

aandelenanalyses

De midcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen banken

aandelenanalyse

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De midcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 12 het meeste. De large caps noteren op 10 maal de winst per aandeel. SVB Financial, en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Murphy & Spitz Green Capital AG, Turkiye Halk Bankasi AS en Bank Sankt-Peterburg PAO.

Hoogste dividendrendementen banken

historische koersen

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 3,8 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere CM Finance, Garrison Capital en THL Credit.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.