Megacaps kosten het meeste in de bouwmaterialensector

We zien binnen de constructiematerialen een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 7 procent lager. Bij de stijgers zien we onder andere Marshalls, Adana Cimento Sanayii TAS en Sigmaroc. Relatief grote verliezen waren er voor Low & Bonar, Borgestad ASA en Forterra.

Kerncijfers constructiematerialen

koersgrafieken

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral midcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen constructiematerialen

koersdata

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een divers beeld. De megacaps noteren met een koers/winst-verhouding van 632 het hoogste. De smallcaps noteren op 14 maal de winst per aandeel. CEMEX Latam Holdings SA, Marshalls en CRH zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Adana Cimento Sanayii TAS, H+H International A/S en Akcansa Cimento Sanayi ve Ticaret AS.

Hoogste dividendrendementen constructiematerialen

financiele analyse

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 1,8 procent aantrekkelijk te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Adana Cimento Sanayii TAS, Akcansa Cimento Sanayi ve Ticaret AS en Cimsa Cimento Sanayi ve Ticaret AS.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.