Smallcaps het duurste in de verzekeraarssector

We zien binnen de verzekeraars beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf juli vorig jaar koerst de sector op ruim 10 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Erie Indemnity Co, Goosehead Insurance en April SA. Relatief grote verliezen waren er voor Saga, Just en Kingstone Companies.

Kerncijfers verzekeraars

koersdata

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen verzekeraars

fundamantele data

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 15 het meeste. De midcaps noteren op 13 maal de winst per aandeel. Phoenix Solar Holdings, Admiral en Curtis Banks zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Genworth Financial, Brighthouse Financial en Aegon NV.

Hoogste dividendrendementen verzekeraars

aandeel

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 2,8 procent aantrekkelijk te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere CNA Financial, Sampo en Aegon NV.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.