Large caps aan kop in luchtvaart- & defensiesector

De luchtvaart defensie liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 0 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Kratos Defense and Security Solutions, HEICO en Mercury Systems. Relatief grote verliezen waren er voor Maxar Technologies, GomSpace AB en Velocity Composites.

Kerncijfers luchtvaart defensie

financiele analyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen luchtvaart defensie

beurskoers

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De microcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 21 het meeste. De midcaps noteren op 18 maal de winst per aandeel. , en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Triumph, Leonardo SpA en Spirit AeroSystems Holdings.

Hoogste dividendrendementen luchtvaart defensie

beurskoers

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 1 procent gematigd te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Avio SpA, Sogeclair SA en Lockheed Martin.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.